Lite utanför min comfortzone

Det har inte hunnits med särskilt mycket bloggande den sista tiden, sämre än vanligt. Men jag har inte legat på latsidan med matlagningen eller att prova nya recept. Framöver hoppas jag jobba bort högen med recept som ligger här hemma. Först ut är den super goda pasta.

I förra veckan provade jag ett nytt pasta recept som ”goa-gubben” fått av en arbetskamrat. Det innehöll några ingredienser som jag vanligtvis försöker undvika eftersom jag inte är särskilt förtjust i dem. Men slutresultatet blev mycket lyckat och alla i familjen tyckte om det, även ”lille-mannen” som är 2,5 år.

Jag tycker det är kul att han gillar så mycket olika mat och inte bara ”barnvänlig” mat. Vi får hoppas att det beror på att vi sedan han blev tillräckligt gammal för att äta vanlig mat alltid fått samman mat som vi och att vi inte har ”barnifierat” vår mat. I så fall ska nog även ”lill-tösa” lära sig äta många olika maträtter när den tiden kommer.

Jag gjorde lite ändringar i receptet. T.ex. byte jag ut skogschampinjonerna mot vanliga champinjoner, eftersom de inte har så kraftig svampsmak. Jag tyckte att det kunde vara mer ärtor och spenat i receptet, så det har jag ökat mängden av. Såsen tyckte jag blev lite för rinnig. Vet inte hur jag ska lösa det till nästa gång. Man kan ju tillsätta mer ost, men jag tyckte att ostsmaken var lagom stark. Ev. kan man reda såsen något, jag tror inte man ska koka ihop den mer, med tanke på att det är en gräddsås. Vi får se hur receptet ser ut nästa gång jag lagar det.

Tagliatelle med ädelost och svamp

Ingredienser:

 •  4 port. tagliatelle, enligt paketet
 • 75 g sockerärtor
 • 1 pkt bacon, ca 140 g
 • 100 g champinjoner
 • 1 st snackpaprika
 • 2 msk smör
 • 3 dl grädde
 • 50 g ädelost, t.ex. Cambozola
 • 50 g babyspenat
 • ½ dl pinjenötter, rostade
 • salt
 • peppar

Så här gjorde jag:

Dela sockerärtorna på diagonalen. Klipp baconet i 1 cm breda strimlor. Skiva svampen. Kärna ur paprikan och skär den i ca 1,5 cm stora tärningar. Skär ”kanterna” av osten. Sätt en torr stekpanna på en medelvarm platta på spisen. Lägg i nötterna. Skaka panna då och då så att de inte bränner vid. Låt nötterna är färdiga när de fått en brunaktig färg Passa dem noga!

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, men minska koktiden med 1-2 minuter. Låt sockerärtorna koka med pastan den sista minuten. Häll pastan och ärtorna i ett durkslag, så att de rinner av ordentligt.

Stek under tiden baconet knaprigt och lägg sedan undan dem. Sjud även under tiden grädden och osten tills osten smält. Stek svamp och paprika, salta och peppra.

Vänd ner alla ingredienser i grädd-ost såsen och låt det bli genomvarmt. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.