Fikaprojektet

Jag gillar att fika, så är det bara. När jag är hemma fikar vi inte särskilt ofta, men får jag chansen att gå på café, konditori eller liknande tar jag den direkt. Därför gav jag mig själv ett uppdrag när jag startade bloggen. Nämligen att prova och recensera fikaställen i framför allt Skaraborg, allt för att få fler anledningar att fika.
Tiden flyger tyvärr iväg fortare än man tror och jag har inte hunnit med så många ställen som jag hoppats. Där emot har en del ställen prövats flera gånger eftersom att de under perioder varit ett favoritställe.
Hoppas du hittar något nytt ställe att prova och ta en trevlig fika på

bdb3927efc

Fika en viktig svensk företeelse, som innebär att man tar en paus och dricker kaffe, te eller annan dryck, oftast äter man också sötade bakverk. En längre förklaring av ordet finns här på svenska och på engelska här.

Här är en lista över de fik som jag hunnit med hittills. Fler kommer att fyllas på efter hand.

Kommentarer

Ett svar till ”Fikaprojektet”

  1. Profilbild för Svenne
    Svenne

    Högst på min lista är Nordpolen i Vara och inte långt efter ligger Ingas Café i Lidköping.
    Men som Skövdebo så är min stora favorit Skövdebagarn för där finns det mesta man kan önska sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.