Systrarnas café, Skövde

Utbudet på Systrarnas café.

I mitt letande efter den perfekta fika styrde jag kosan till Systrarnas café i Skövde. Det ligger i utkanten av staden, men ändå på gångavstånd från centrum. Lokalerna har tidigare varit bensinstation och ett tag försökte ett annat café att slå upp portarna här. Tack vare sitt läge finns det bra parkeringsplatser i närheten och dessutom är de gratis. Caféet var ganska omtalat i lokalmedia under semlesäsongen, då de introducerade semlewraps.

Huset där systrarnas café ligger.
Huset där systrarnas café ligger.

Lokalen är ljus och även trevlig vid första ögonkastet, men när man tittar närmare är den solkig, dammig och lite stökig. När de gjorde iordning lokalen har de bara tänkt på vad de tycker ser bra ut, och jag tycker faktiskt de har lyckats med det i en lokal som helt saknar egen charm. Dess värre har de inte övervägt hur material och ytor klarar av att hållas rena från kaffefläckar och annat som kommer naturligt den här miljön. Jag tycker också att de har problem med hur de har lagt upp layouten, t.ex. fick jag leta för att hitta var de ställt tepåsarna och mjölken hittade jag inte alls. Detta beror säkert på att de inte riktigt har plats för att ställa sakerna på ett logiskt sätt, men då måste man istället vara noga med att direkt informera sina kunder var det de beställt finns eller använda sig av bordsservering.

Utbudet på Systrarnas café.
Utbudet på Systrarnas café.

Utbudet är blandat mellan traditionella kakor och nya smakkombinationer, eller vad sägs om cholkadrulltårta med hallon och lakrits fyllning. I övrigt tycker jag att kakorna är av enklare sort än jag väntar mig på ett café eller konditori. Flera av varorna verkar säljas hela och inte i bitar. Jag hade gärna köpt en skiva av rulltårtan med hallon och lakrits fyllning, men inte en hel rulltårta utan att prövat den först.

Dagens fika blir kanelbulle och chokladboll, säkra kort som väldigt få misslyckas med. Båda är dussinkakor. De smakar ok, men jag skulle kunna köpa den i vilket fik som helst. Inget som jag måste komma tillbaks just hit för att äta. Som vanligt är bullen för stor, en fjärdedel skulle räcka och jag skulle då orka äta fler av bakverken.

Fika på Systrarnas café, Skövde.
Fika på Systrarnas café, Skövde.
 • Inredning: 2 (Ljus, men opersonlig lokal. Har valt material som är svåra att hålla fräscha. Det kändes lite solkigt.)
 • Utbud: 3 (Hittade några nya bakverk som jag inte sett tidigare.)
 • Smak:  3 (Det var okej. Gommen dansade inte av glädje, men det smakade absolut inte illa.)
 • Porslin: 2 (Vit med ett svagt mönster.)
 • Totalt: 2

Senaste besök var i april 2015.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Systrarnas café, Skövde”

 1. Profilbild för Dalia
  Dalia

  Hej! Undrar om jag kan beställa en tårta?

  Mvh Dalia

  1. Profilbild för lejoninnan
   lejoninnan

   Hej Dalia!
   Tack för att du frågar! Jag bakar tyvärr inga tårtor på beställning och vad jag vet finns inte Systrarnas café längre. Jag rekommenderar att du kontaktar något av dessa caféer i Skövde:
   Henrys bageri 0500-27 10 70
   Wienerbageriet 0500-41 23 66
   Wästgötabagarn 0500-48 05 60

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.