Café Flora, Ljungskile

Varm surdegssmörgås och surdegsbulle som avnjuts på Café Flora i Ljungskile.

För några veckor sedan hade jag möjlighet att besöka ett café som jag hållit ögonen på ett tag. Efter att följt Café Flora på facebook var förväntningarna sky höga.

wpid-20150325_111645_20150413234235419.jpg

De erbjuder en handfull lätta lunchrätter t.ex. paj, sallad, soppa och varma smörgåsar, smakerna varierar med säsongen. Kaffebrödet som serveras växlar varje dag. Oftast finns det någon sorts vetebröd och små kaka. I övrigt finns det dessertpajer, cheesecake, kladdkakor och ibland någon tårta. Flera av dem inspirerande av Leila Lindholm och Roy Fares. Det finns även ett litet sortiment av rawfood och äkta surdegsbröd. Många av råvarorna som används till utbudet är ekologiska.

Caféet använder flitigt facebook och visar upp en del av det som serveras dagligen. Genom detta har jag med ögat smakat många av deras skapelser. Tyvärr är utbudet den dag jag är där inget av de bakverk som jag suttit och längtat efter när jag suttit vid min dator.

Jag kom dit vid 11-tiden och bestämde mig för att äta en tidig lunch. Jag valde en varm surdegssmörgås med skinka och pesto. Den smakade underbart och dressingen på salladen var toppen. Eftersom jag vanligtvis inte är så förtjust i dressing på salladen, gillar jag inte när den hälls på direkt. Denna gång fungerade det utmärkt, men jag tycker att man ska fråga om kunden vill ha den vid sidan om eller ovanpå direkt.
Som fika valde jag en bulle bakad på surdeg. Även den njöt jag av, men den var inte lika underbar som smörgåsen.

Varm surdegssmörgås och surdegsbulle som avnjuts på Café Flora i Ljungskile.
Café Flora, Ljungskile

Inredningen i fiket är lite rörig. Jag var bara inne i deras första rum, där man handlar sitt fika. Där fanns det tre bord och de övriga varor caféet säljer. De har lite inredningssaker och matvaror till försäljning. Det känns som om de skulle behöva bygga ut eller minska på utbudet. På disken vid kassan hade jag svårt att uppfatta alla bakverk och därför upplevde jag det som rörigt. Däremot tycker jag det ser charmigt ut med glasburkar med olika innehåll, men inte om jag samtidigt måste välja något eller fatta ett beslut.

wpid-20150325_111651_20150413234102493.jpg

Anledning att jag inte sökte mig längre in var två. För det första så balanserade jag en stor kopp te på en liten bricka och med en stor väska på ena armen kändes risken för att allt skulle hamna på golvet som överhängande. Särskilt om jag av någon anledning måste hålla bricka med en hand. Anledning nummer två, som också hör ihop med ettan, för att komma vidare till det som jag antar var nästa rum med bord var man tvungen att gå ut genom en ytterdörr, korsa en lite passage och sedan gå in genom ytterligare en dörr. Detta kändes också som vanskligt och eftersom jag inte såg några skyltar om att det fanns fler bord att sitta vid någon annanstans, så vågade jag inte chansa att gå vidare. Information om vart man kan ta vägen hade varit väl behövt.

På det stora hela är jag nöjd med mitt besök på Café Flora, men det fanns ett par irritations moment som kan ganska enkelt förbättras. Jag skulle utan att tveka stanna där igen om jag har vägarna förbi.

  • Inredning: 3 (Har svårt att bestämma mig. Gillar hur de har sina bestick och second hand möblerna, men minus för layouten av lokalen.)
  • Utbud: 3 (En neutral 3 eftersom jag vet att utbudet variera mycket.)
  • Smak: 4 (Mycket bra. Smörgåsen får en 5.)
  • Porslin: 3 (Trevligt med olika bestick och porslin som har färg. Däremot är det inte riktigt sådan design som jag uppskattar.)
  • Totalt: 4

Senaste besök var i mars 2015.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.