En ny snabbmats favorit

I tisdags veckohandlade jag och då är jag alltid trött när jag kommer hem. De dagar jag handlar försöker jag att laga mat som är snabb och enkel, om jag inte till och med köper färdig mat. Så som dagens mat hade jag bestämt mig för att göra gnocchi. Eller göra och göra, jag köper färdig färsk gnocchi i påse. Perfekt snabbmat! Kokar man dem tar det 2 minuter och om man gör som jag gjorde idag, steker dem 5-8 minuter. Recepten som jag kombinerar i denna goda maträtt har jag hitta i min matbutik.

Smörstekta gnocchi med soltorkade tomater

4 port.

  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 16 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl olivolja
  • 200 g haricots verts
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • 1 påse färska gnocchi

Så här gör jag:

Mixa basilikablad, vitlök, oljan, osten och hälften av tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Strimla resten av tomaterna. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i bönorna. Koka 5 minuter. Stek gnocchi med smör i stekpannan tills de fått en lite knaprig yta, ca 5-8 minuter. Blanda gnocchin med basilikaoljan, haricots verts och resten av tomaterna. Strö över parmesanost och nymalen svartpeppar. Klart! Snabbt, eller hur?

Orgnialrecepten hittar du här:

Gnocchi med soltorkade tomater

Smörstekt gnocchi med pestohack


Publicerat

i

, , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.