Min favorit efterrättssås

on

Det var ett tag sedan jag gjorde den här såsen. Den kommer från Anna & Fanny Bergenströms bok ”Vinterns goda ting” ISBN:91-34-51559-3. Såsen var ett fast inslag på min och goa-gubbens nyårs meny, när vi under några år firade nyår helt själv med att laga trerätters middag. Det var mysigt och jag kan längta tillbaks till det ibland. Till den serverades fruktsallad på äpple, apelsin, banan och torkade fikon. Får nog ta och göra den snart innan apelsinerna helt går ur sin bästa säsong.

Jag gillar äggtoddy mycket även om jag inte äter det så ofta. Äggtoddy var en av fyra saker min pappa gjorde i matlagnings väg när jag växte upp. De andra var egen gjorda potatisbullar, silver te och en förbättrad variant på apelsinjuicen till helgfrukosten. Nu för tiden har han utvecklats i köket och lagar åtminstone lunch själv.

 

Äggtoddygrädde

4 port

2 äggulor

knappt 1 dl florsocker

½ tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

 

Så här gör jag:

Vispa äggulorna och florsockret riktigt pösigt med en elvisp. Smaksätt med vaniljsocker. Vispa grädden. Den ska inte vispas hårt utan lite lagom. Vänd ner den vispade grädden i äggtoddyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.